Arthur Hugounenq, 22, nousi Ranskan 50 parhaan joukkoon pelatessaan klo padel hieman yli vuoden ajan. Tämä 1,82 m pitkä vasenkätinen, joka tunnetaan olevan voimakas, päätti pitää parempana padel tenniksessä ja haaveilee ammatillisesta tulevaisuudesta. Entinen -4/6 tenniksessä, hänellä on lisenssi tennis padel palavas klubi, erittäin dynaaminen seura padel.

"Vastajani valittivat P500:ssa"

Padel Magazine : Tenniksen ja padel, valitsitko?

”Vaikka olen tenniksenopettaja, asetan sen etusijalle padel, Pelaan tuskin enää tennistä. Minun klubissani palavas, yritämme koota joukkueen padel hyvä taso pelata N1:ssä ensi vuonna. Itse asiassa aloin pelaamaan padel vuoden 2022 alussa. Aluksi assimiloitiin 1500e, mutta minut korjattiin nopeasti 600:aan, koska vastustajani valittivat tekemistäni P500:ista... Sitten aloin saada kunnollisia tuloksia, asioita vain tapahtui ja tässä olen 49e, joten olen niin onnellinen.

Arthur Hugounenqin puolustus

" Minä rakastin sitä "

On totta, että tulen tenniksestä. Paras sijoitukseni oli -4/6 ja minulla oli kymmenen pisteen vajaa olla -15 ennen Covidia. Pelasin Future-turnauksia ja muutamia haastajia, minulla oli ajatus tulla ammattilaiseksi. Mutta toipuminen Covidin jälkeen ei ollut helppoa, olipa se taloudellisesti tai edes henkisesti välttämätöntä, olisi pitänyt palata ulkomaille, se oli monimutkaista.

Noin tähän aikaan huomasin padel lähellä kotiani Beaucairessa (Gard), ystävien kanssa. Minä rakastin sitä. Myöhemmin saavuin Montpelieriin, aloin pelata muutaman pelin tasolla 6 tai 7. Sain ystäviä monien ihmisten kanssa, mutta pelin suhteen olin hieman tylsistynyt, kumppanini eivät myöskään ymmärtäneet miksi Pelasin tällä tasolla. Turnauksia tekemällä pääsin tavata ihmisiä, tulla toimeen ja pelata yhä mielenkiintoisempia pelejä hyvien etelän pelaajien kanssa. »

Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi?

”Ajattelin tehdä muutaman turnauksen Simon Boissén kanssa (entinen nro 4 ja nykyinen 63e French, 40), mikä on legenda: kutsun häntä "maestroksi". Tänä vuonna olemme jo pelanneet yhdessä Bordeaux P2000, sijoitus 7e ensimmäiselle turnauksellemme. Päivittäin treenaan Yannick Maurelin kanssa kolme kertaa viikossa. Se on hyvä, mutta haluan tehdä enemmän. En halua tehdä asioita puoliksi, joten haluan todella mennä johonkin ammattimaiseen. »

"Ajattelen mennä Espanjaan"

”Minulla alkaa olla ongelma, että joudut joskus matkustamaan kauas tehdäksesi turnauksia, jotka ansaitsevat pisteitä. Se on kuin tennis, joka maksoi vanhemmilleni paljon rahaa, kun olin nuorempi. Työskentelen, mutta se on monimutkaista ja on kallista käydä turnauksissa joka viikonloppu. Siksi etsin sponsoreita rahoittamaan matkat ja majoitus. Minulla on Adidas-laitteet, mutta tarvitsen sponsoreita vaatteiden keräämiseen. Se antaisi minulle mahdollisuuden siirtyä kohti ammattimaisempaa. Harkitsen myös ajatusta, että menisin Espanjaan harjoittelemaan siellä tietyksi viikoksi vuoden aikana. Ja miksi ei lopulta menisi Barcelonaan tai Madridiin…”

Onko sinun kaltaistasi voimakasta vasenkätistä vasemmistopelaajat seurustelemassa Ranskan radalla?

– Totta puhuen, en niin paljoa, olen vielä uusi pelissä, olen uusi turnauksissa, en tunne monia ihmisiä, minulla ei ole ollut mahdollisuutta puhua Ranskan 20 parhaan pelaajan kanssa. . Mutta toivon, että hyvillä tuloksilla sitä tapahtuu enemmän ja enemmän. Minut nähdään pelaamassa yhä enemmän ja jos pelini kiinnostaa hyviä pelaajia, toivon, että he ottavat minuun yhteyttä. »

Hänen vahvuutensa: lentopallo ja murska

Mitkä ovat vahvuutesi pelissä?

”Sanoisin, että kyse on verkosta: lentopallosta ja piikistä. Tennisessä sanottiin jo, että olen taitava ja uskon, että niin on myös meillä padel. Live-pelini ei ole huono ja ikkunoiden jälkeen, vaikka olen jo parantunut paljon, minun on silti parannettava espanjalaisia ​​vastaan, jotka puolustavat erittäin hyvin. Uskon, että minulla on vielä parantamisen varaa kaikissa erityisissä otoksissa padel, tyyli bandeja ou vibora. Tiedän, että minulla on vielä paljon opittavaa. En tietenkään pysähdy Ranskan rankingiin: jos tavoitteeni on pelata kansainvälisesti, en voi pysähtyä kohtaan 49e Ranskalainen paikka, vaikka se on hyvä sijoitus. »

Harjoitteletko myös fyysisesti?

– Tällä hetkellä treenaan yksin harjoituksia tekemällä, mutta tavoitteenani on saada rahat mahdollisimman nopeasti fyysisen harjoittelun rahoittamiseen. Koska minulla ei ole tällä hetkellä mahdollisuuksia maksaa molempia harjoituksia padel ja fyysistä. Ajatuksena on päästä treenaamaan fyysisesti noin neljä kertaa viikossa, koska minulla on loistava valmentaja, jonka kanssa työskentelemme erittäin hyvin. Olen todella kiinnostunut projektistani padel enkä malta odottaa, että saan varat ja sponsoroinnin, jonka avulla voin toteuttaa sen. »

“Uskomattomia turnauksia”

Mikä on kilpailuohjelmasi tänä vuonna?

”Kilpailupuolella tämän kauden tavoitteeni on esiintyä Ranskan suurissa turnauksissa, ennen kuin lähden ehkä pelaamaan myös ulkomaille. Esimerkiksi, etsin kumppania FIP Rise -tapahtumaan Bordeaux'ssa huhtikuussa. Yritän myös tehdä Canet FIP:n, jossa olin tehnyt 8e viime vuonna. Nämä ovat mahtavia kokemuksia, uskomattomia turnauksia, joissa järjestetään hulluutta, vähän kuin P2000:n aikana. Minun täytyy tehdä tämän tason turnauksia, koska olen tehnyt tähän mennessä hyvin vähän: noin kymmenen P1000:ta ja kaksi P2000:ta. Monet näistä suurista turnauksista järjestetään Pohjois-Ranskassa, mutta minä olen Montpelierissä ja se on usein monimutkaista. Haluaisin esimerkiksi Liéviniin, mutta juna maksaa 300 € ja minun on löydettävä majoitus. »

Eikö sinulla ole vielä pääsyä yksityiseen suihkukoneeseen?

”Se olisi todellakin hyvä ratkaisu (nauraa), mutta minun on löydettävä erittäin, erittäin suuret sponsorit! »

40 vuoden tenniksen jälkeen Jérôme putoaa pottiin padel vuonna 2018. Siitä lähtien hän ajattelee sitä joka aamu parranajon aikana ... mutta ei koskaan parranajoa pala kädessä! Toimittaja Alsacessa, hänellä ei ole muuta tavoitetta kuin jakaa intohimonsa kanssasi, puhutpa sitten ranskaa, italiaa, espanjaa tai englantia.