Puolalainen, Iga swiatek, elää valppautta. Tuskin 19-vuotiaana se, jota viikko sitten ei ollut vielä yleisölle tuntematon, teki sensaatiomainen merkinnän näihin kansainvälinen Ranskasta.

Ja maailman 54. pelaaja ei tee asioita puolikkain eikä vain hän soittaa tänä lauantaina hänen ensimmäinen finaalinsa a Grand Chelem, mutta hän onnistuu pääsemään siihen menettämättä yhtä sarjaa.

Puolivälierissä turnauksen toisen mukavan yllätyksen edessä, maailman 131. pelaaja, Argentiina Nadia Podoroska, se oli muodollisuus. Voitto kahdessa pienessä erässä tuskin tunnissa (2/6 2/6). Pelaaja, joka sijoittui vuoden alussa edelleen maailman 1. sijalle, on myös saavuttanut maagisen kurssin. Mutta poloneesia kohden marssi oli aivan liian korkea.

Olen hieman yllättynyt

Joka Swiatek sanoo voitonsa jälkeen ilman väärää muistiinpanoa. Finaali, jossa paristojen tulisi olla täynnä, ennen kuin kohdata amerikkalainen Sofia Kenin, maailman kuudes pelaaja, 6-vuotias, ja äskettäinen Australian avoimen voittaja.

Iga on vain toinen puolalainen pelaaja, joka on päässyt Roland Garros -turnauksen finaaliin. Hän seuraa Jadwiga Jedrzejowskaa, finalisti vuonna 2 Simonnea vastaan.

Lopuksi totean, että puolalainen on myös edelleen kilpailussa toivoa a kaksinkertainen finaali. MAHTAVA!

Laajuus: Facebook-sivuIga Swiatek