Finaalit World Padel Tour Rioja Open antoi tuomionsa eilen illalla. Naisten joukossa voitto menee maailman ykkösparille Alejandra Salazar ja Gemma Triay.

Suosikkeja löivät kuitenkin Marta Ortega ja Bea Gonzalez, joilla oli eliminoitu puoliksi sijoitetusta 1, Josemaria / Sanchez. Argentiinalaisen yleisön edessä kaksi espanjalaista voitti jopa ensimmäisen erän hengästyttävän tie-breakin jälkeen loballa, jota Gemma ei pelannut uskoen sen koskeneen lasia.

Mutta toisen erän alusta lähtien ne, jotka päättivät vuoden 2022 maailman hierarkian huipulla, lähtivät jälleen liikkeelle ja saivat pääsytauon. Ottelussa 2-0 luulimme heidän aloittaneen hyvän alun, mutta Ortega / Gonzalez-pari nosti maalin (2-2). Triaylle ja Salazarille piti lyödä uudelleen, jotta tauko voidaan tehdä uudelleen ja voittaa toinen kierros 6/4.

Siitä lähtien yhdeksän yhdestätoista viimeisestä kahden joukkueen välisestä yhteenotosta hävinneiden toiveet olivat ohi: tekemällä lisää virheitä Ortega ja Gonzalez antoivat periksi eivätkä enää onnistuneet tarttumaan vastustajaan 3. erässä.

Suosikit Triay ja Salazar voittivat 6/7 6/4 6/1 ja saavat arvokkaita pisteitä saadakseen takaisin johtoasemansa suuria kilpailijoitaan Josemaria / Sanchezia vastaan.