Läsnä osoitteessa Padel Horisontti varten National 1 interclubs Rohkaistakseen tyttöystäväänsä Wendy Barsottia ja ihaillakseen esitystä ammattikäsipalloilija Valentin Porte kertoo meille rakkaudestaan padel.

Käsipallossa oikeakätinen, vasenkätinen padel

”Käsipallossa olen vasenkätinen, mikä erottaa minut muista kentällä. Mutta kun on kyse padel, Pelaan oikealla kädelläni. Se on tilanne, joka mielestäni rajoittaa hieman edistymistäni tässä urheilussa. Jos pelaisin vasemmalla kädelläni padel, olen vakuuttunut, että voisin tehdä enemmän ja olla mukavampi. Mutta luonto on tehnyt minut mukavammaksi oikealla kädelläni, joten sopeudun.

Ongelmana on tällä hetkellä se, että minulla on kilpailuhenkinen puoli, joten haluan kilpailla ja yrittää nousta rankingissa (Toimittajan huomautus: tällä hetkellä se on 2378.), mutta se ei ole todellakaan mahdollista, koska minulla on työ kiireisenä käsipallon aikana… pelata huvin vuoksi ja aion kehittyä edelleen."

Hänen sydämensä heiluu...

Sydämeni heiluu useiden seurojen välillä, erityisesti henkilökohtaisten ja ystävällisten yhteyksien vuoksi. Olen Palavaksen kannattaja, jossa tyttöystäväni pelaa ja jossa minulla on paljon ystäviä. Käyn siellä säännöllisesti pelaamassa, mutta olen virallisesti Hauts de Nîmes -klubin jäsen. Neuvottelut Palavaksen kanssa ovat käynnissä, ja kuka tietää, ehkä vaihdan pian seuraa!

Kaksi viikkoa Espanjassa edistymiseen

"Minun on myönnettävä, että oppituntien ottaminen olisi luultavasti hyödyllistä tekniikalleni ja pelin ymmärtämiselle, mutta kiireisen aikatauluni vuoksi on vaikea löytää oppitunteja. Joten aina kun minulla on vapaa hetki, järjestän mieluummin pelin ystävien kanssa. Minulla on mahdollisuus, ehkä urheilutaustani ansiosta, nopeasti omaksua tekniikat ja strategiat pelkällä havainnolla. Turnausten tai videoiden katsominen auttaa minua paljon.

Tänä kesänä vietin kaksi viikkoa Espanjassa harjoitellakseni vakavasti, ja näin, kuinka oppitunnit hyvien opettajien kanssa voivat nopeuttaa edistymistä."

Käsipallon pelaajilla on paikkansa padel

”Mitä arvostan erityisesti padel, tämä on sen kollektiivinen puoli. Vaikka meitä olisi vain kaksi per joukkue, viestintä ja keskinäinen avustaminen ovat tärkeitä, kuten käsipallossa. Kumppanini Rémi Desbonnet'n kanssa, joka on Ranskan ja Montpellierin joukkueiden käsipallomaalivahti, olemme kehittäneet siteen, jonka avulla ymmärrämme toisiamme helposti.

Tämä kemia on auttanut meitä edistymään ja saavuttamaan kilpailun tasoa, jota emme koskaan kuvitelleet, kuten P1000-pöytä. Ja sitten on ilo haastaa pelaajat padel, näyttääksemme heille, että meillä on paikkamme."

"Siirrytään käsipallosta padel, se muuttaa maailmaa. Pallolajista mailalajiin siirtyminen ei ole helppoa, etenkään minun kaltaiselleni, jolla ei ole mailaurheilutaustaa. Minusta molemmilla aloilla on kollektiivin, strategian ja viestinnän tärkeys. Rémin kanssa haemme padel käsipallon periaatteet.

Juuri tämä taitojen siirto antaa meille etua. Meillä on erilainen tapa lähestyä otteluita. THE padel antaa minulle myös mahdollisuuden paeta, päästä eroon käsipallon päivittäisestä työelämästä. Se on tuulahdus raitista ilmaa, tapa tavata uusia ihmisiä ja saada erilaisia ​​kokemuksia.”

Tasapaino löytää

”Löytää tasapaino käsipallo-ammattiurani ja intohimoni välillä padel on todellinen haaste. Kun aikataulu on täynnä harjoituksia, otteluita ja matkoja, ei ole aina helppoa varata aikaa padel. En voi kuitenkaan kuvitella lepopäiviäni ilman fyysistä toimintaa. Minua voidaan kutsua hyperaktiiviseksi, paitsi tietysti silloin, kun olen erittäin väsynyt.

Valmentajani eivät tiukasti kiellä muita urheilulajeja vapaapäivinäni, kunhan se ei haittaa käsipallosuoritustani. On varmaa, että sinä päivänä, kun aloin työntämään kieltäni kentällä, he käskevät minua lopettamaan.

Hänen diagonaalinsa Alix Collombonin kanssa…

– Minulla ei ole vielä ollut mahdollisuutta pelata diagonaalia Wendyn kanssa, mutta harkitsemme sitä. Toistaiseksi olemme pelanneet muutaman ottelun yhdessä, ja minun on myönnettävä, että minulla on hieman etulyöntiasema häneen nähden. Tein kuitenkin diagonaalin kanssa Alix collombon, Olin hyvin väsynyt, olin tulossa turnauksesta, hän oli loistavassa kunnossa ja vielä oli muutamia tiukkoja pelejä, mutta voitin 6-0… Tiedän, että se oli lähellä, en minä en kestänyt 40 -0 joka pelissä. Mutta kosto tulee!"

Dorian Massy

Uusi seuraaja padel, Minua kiehtoo tämä dynaaminen urheilulaji, jossa yhdistyvät strategia ja ketteryys. Löydän padel uusi intohimo tutkia ja jakaa kanssasi Padel Magazine.