Tässä on jatkoa raportillemme Madridissa alan kulissien takana padel Decathlonista. Nykyään olemme kiinnostuneita tavasta, jolla maailman myydyimmät mailat "keitetään".

Vaikka Kuikma perustettiin vasta kaksi vuotta sitten, se on 100-prosenttinen tuotemerkki padel Décathlonista, on jo hankkinut aatelistonsa maailmassa padel. Mitä tulee mailoihin, tämä koskee käyttäjiä, ja asiakkaat ovat saaneet erittäin positiivista palautetta erityisesti hinta-laatusuhteen ja kestävyyden kriteereistä.

Älä välttämättä kuluta 200 tai 300 €

« Tavoitteenammesanoo Frédéric Oudeville, herrasmies padel kirjoittanut Decathlon, oli tehdä padel suurimman joukon käytettävissä. Tämä tarkoittaa erityisesti taloudellisesti saavutettavissa olevaa, joko aloittelijalle tai asiantuntijalle, joka ei välttämättä halua maksaa 200 tai 300 euroa huippumailasta. Asiantuntijavalikoimallamme halusimme tarjota 100 eurolla parhaalla teknologialla varustetut hiilimailat. Ja se, olemme käytännössä ainoat markkinoilla, jotka tekevät sen '.

Mutta miten lähes tyhjältä arkilta alkaen muotoillaan vaativimmille pelaajille tarkoitettuja mailoja?

« Kun minut valittiin tuotepäälliköksi, Fred Oudeville jatkaa, tulin Madridiin analysoimaan pelaajien tarpeita ja rakentamaan yhtenäisen tarjouksen. Rekrytoin Andrés Sanchezin, joka työskenteli jo Décathlonilla Lillessä, lumikenkäinsinööriksi. Sitten perustin Espanjaan insinööreistä, suunnittelijoista, myynnin asiantuntijoista koostuvan ryhmän… Tiimillä oli oltava Espanjan lippu, koska se on ensimmäinen markkinamme, vaativin. "

Horacio Álvarez Clementin arvokas kokemus

Jo vuonna 2017 tämä tiimi valmisti ensimmäiset lumikenkäprototyyppinsä perustuen Artengon saamiin kokemuksiin. " Ensimmäiset mailatestimme olivat liian heterogeenisia, eivät tarpeeksi vakuuttavia. Meillä voi olla hyviä pelaajia joukkueessamme, mutta emme ole tarpeeksi hyviä, emme tarpeeksi älykkäitä mittaamaan mailaa tarpeeksi tarkasti saattaaksemme sen markkinoille. Siksi päätimme tehdä yhteistyötä Horacio Alvarez Clementi, hyötyä hänen kokemuksestaan ​​entisenä ammattilaispelaajana ja valmentajana '.

Horacio Alvarez Clementi harjoituksen aikana.

63-vuotiaana argentiinalaisvalmentajalla on vahvat käsitykset siitä, mikä on hyvä tennismaila. padel, jonka hän selitti meille tulevassa haastattelussa. " Hän auttoi meitä valtavasti, myöntää Fred Oudeville, myös silloin, kun hän ei vahvistanut kolmea neljästä hänelle lähetetystä mailasta, kun olimme jo tehneet viisi tai kuusi versiota. Hän sanoi yhdestä, että hänen '' punto dulce '' ei ollut tarpeeksi suuri, toisesta, että se värähteli, vaikka me emme tunteneet sen värähtelevän... Mutta hän oli oikeassa: niin me teimme. 'kuuntelimme, viivyttelimme käynnistää kuusi kuukautta, ja tänään olen erittäin tyytyväinen tulokseen '.

KTL, salainen huone, ilman ikkunoita

Mutta palataanpa takakeittiöön, jossa Kuikma-mailat valmistetaan, El Hangar -klubin sydämessä, Madridin pohjoisosassa. Päällisin puolin ei mitään poikkeavaa. Toisaalta hyvin perinteisiä toimistoja, joissa on tietokoneita ja hyvin nuori, vain 12 hengen tiimi (mutta laajenevan pian); keski-ikä, noin 30 vuotta.

Hieman kauempana, kätkeytyneenä kahden kappaleen väliin padel, salainen huone, ilman ikkunoita, josta digitaalinen koodi varaa pääsyn vain aloitetuille. Ovessa on kolme kirjainta: "KTL"! " Se tarkoittaa Kuikman testilaboratoriota », selittää Andrés, lumikenkäinsinööri.

Kuikman tuotteita esittelevä hylly. Valokuva Jérôme Arnoux

Puhdas Decathlon-teollisuuden "tuote", Andrés on työskennellyt siellä 12 vuotta: " Liityin yritykseen myyjäksi Malagan myymälään (Andalusia), samalla kun opiskelin teollista muotoilua insinööriksi. Sitten tein myyntitehtävän Lillessä, jossa liityin PCM-laboratorioon (muovi, komposiitti ja metalli). Täällä teemme kestävyystestejä, staattisia testejä ja iskutestejä koville materiaaleille. Valvoin mailaurheilun, vavan ja polkupyörien kokeita... »

Andrés, ainesosia yhdistävä kokki

Nyt palataan Kuikman testilaboratorioon. " KTL on paikka, jossa teemme erilaisia ​​tuotetestejä, sanoo Andres. Vaikka kehityskeskus sijaitsisi Lillessä, meidän täytyy toisinaan hieman puuhailla Madridissa: leikata maila pidentääksesi sitä, lisätä painoa, muokata muutamia yksityiskohtia… Ja lisäksi kollegani Raquel tekee täällä joitain myyntitestejä, eli eli se testaa tuotteiden esillepanoa, hyllyjä, jotka sitten tarjotaan myymälöille monde entier '.

Andrés Sanchez on Kuikman tuoteinsinööri. Ja myös hyvä pelaaja padel.

Andrés kuvailee itseään helposti mailojen "kokiksi", joka käsittelee kolmea ainesosaa päivittäin: mailan muottia, "voileivän" koostumusta ja poraussuunnitelmaa. Toisin sanoen hän etsii jokaiselle mallille parhaan kompromissin muodon, komponenttien (hiili, lasikuitu, vaahto), reikien lukumäärän ja järjestelyn välillä.

« Vaikeushän selittää, on löytää selkeä korrelaatio tietokoneella laskettujen ja pelaajien tunteiden välillä todellisissa olosuhteissa. Joskus sinun tarvitsee vain muuttaa yksittäisen ainesosan annosta ja kaikki on tehtävä uudelleen. '.

Jopa kymmenen prototyyppiä mailalle

Kuinka monta tuntia työtä maila vaatii?

 « Se on hyvin vaihtelevaa, arvioi insinööri. Joillekin minulla on mielessäni 350 tuntia. Vuonna 990 kehittämäänmme asiantuntijavalikoimaan (PR2018) teimme kymmenen prototyyppiä, mikä on paljon. Vaatimuksemme olivat korkeat ja Horacion vielä enemmän, mistä kiitämme häntä. Tehtäväni on löytää teknisiä ratkaisuja sopeutumaan Horacion kannattamaan, ja hänen ansiostaan ​​90 % käyttäjistä pitää mailoistamme. '.

Uudistettuaan eri mailasarjat Kuikma-tiimi ryhtyi kehittämään muita tuotteita, erityisesti kenkiä, palloja, laukkuja ja vaatteita. padel.

Testasimme huippusalaista mallia

Lopuksi vuoden 2022 uusi haaste on sponsorointi: ensimmäistä kertaa tunnetut pelaajat varustetaan Kuikma-tuotteilla, erityisesti mailoilla. Ja muutaman päivän kuluttua tiedämme, jos Maxi Sanchez huhut onko perustettu vai ei...

Meidän on siis odotettava Kuikmaan vielä tehokkaampien mailojen ilmestymistä! Mutta viime marraskuussa meillä oli mahdollisuus testata huippusalaista mallia, jonka Kuikma aikoo lanseerata vasta kesällä 2022: sen koodinimi on "The Pro". Se painaa muodoltaan hybridi, noin 365 grammaa ja yhdistää mukavuuden, tehon ja tarkkuuden suureen "punto dulceen".

Emme kerro enempää, paitsi että sitä myydään enemmän kuin nykyiset asiantuntijamallit. Ja hyvästä syystä: se valmistetaan Espanjassa eikä Aasiassa ...

jerome arnoux toimittaja

40 vuoden tenniksen jälkeen Jérôme putoaa pottiin padel vuonna 2018. Siitä lähtien hän ajattelee sitä joka aamu parranajon aikana ... mutta ei koskaan parranajoa pala kädessä! Toimittaja Alsacessa, hänellä ei ole muuta tavoitetta kuin jakaa intohimonsa kanssasi, puhutpa sitten ranskaa, italiaa, espanjaa tai englantia.